Pâine din făină integrală şi tărâţe

27 martie 2017   Altele

Pâinea făcută în casă este mult mai sănătoasă decât cea cumpărată, iar atunci când timpul îţi permite merită să încerci o reţetă din făină integrală şi tărâţe, foarte gustoasă şi în acelaşi timp uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti pâine din făină integrală şi tărâţe

3 linguri făină albă

500 g făină integrală de grâu

½ pahar tărâţe de grâu

2 linguri drojdie uscată

1 pahar apă caldă

1 linguriţă zahăr

2-3 linguri seminţe de in, susan sau dovleac, măcinate

2 linguri ulei

1 linguriţă sare

1 ou, opţional, pentru uns

Cum pregăteşti pâinea din făină integrală şi tărâţe

Combini apa caldă cu drojdia, zahărul şi făina albă şi laşi 15-20 de minute să facă spumă. Adaugi uleiul, sarea, tărâţele, seminţele de in şi amesteci bine cu un tel. Presari făina integrală treptat, până formezi aluatul.

Îl modelezi intr-o bilă, acoperi cu un prosop şi laşi la crescut 20 de minute. O ungi cu puţin ou bătut, apoi presari pe deasupra susan, dacă doreşti. Încălzeşti cuptorul la 200 de grade şi dai la copt timp de 20-30 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://penniwisner.com

Mai multe