Pâine dulce cu iaurt, reţeta pas cu pas
Servite cu gem, aceste pâinici dulci cu iaurt sunt tot ce ţi-ai putea dori la micul dejun. Iată cum se prepară, pas cu pas!
De ce ai nevoie pentru pâinici
400 g făină
100 g zahăr
50 g unt topit
250 g iaurt simplu sau cu gust de vanilie
7 g drojdie
1 lingură miere
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
coajă de lămâie
Cum se prepară pâinicile
Combini untul topit cu zahărul şi amesteci până când se dizolvă. Separat, amesteci iaurtul cu mierea, esenţa de vanilie şi coajă de lămâie. Dizolvi drojdia în puţină apă, apoi o pui peste iaurt. Încorporezi făina şi untul şi frămânţi până când obţii un aluat moale, pe care-l laşi la crescut 2 ore.
Împarţi aluatul în 9 părţi egale, pe care le întinzi sub forma unor fâşii. Împleteşti câte trei fâşii şi le legi bine la capete. Pui pâinicile într-o tavă cu hârtie de copt, le laşi să crească şi le dai la cuptor până când se rumenesc.
Sursa http://www.manusmenu.com