Pâine tradiţională rusească
Impresionaţi-vă invitaţii cu o reţetă de pâine tradiţională rusească. De obicei, se prepară pentru masa de Paşte, totuşi ca să fim siguri că reţeta fi un succes o putem prepara înainte şi consuma la orice fel de mâncare sau ca desert. Dacă o faceţi pentru masa de Paşte, vă sfătuim ca atunci când serviţi să puneţi pe ea câteva ouă roşii.
Ingrediente:
2 pachete drojdie (7 g fiecare) 75 g zahăr pudră 500 g făină ½ linguriţă scorţişoară 1 cană stafide coaja de la o lămâie 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt
Mod de preparare:
Se pune drojdia într-un castron cu 50 de ml apă caldă şi o linguriţă de zahăr şi se lasă timp de 15 minute.
Într-un alt castron se pune făina, restul de zahăr, două linguriţe de sare, scorţişoara, stafidele şi coaja de la lămâie. Se amestrecă drojdia dizolvată anterior cu 3 ouă, laptele, untul şi 100 de ml de apă. Acest conţinut se amestecă cu făina. Se frământă până devine un aluat moale şi se lasă aluatul să crească timp de o oră.
Când este gata, se scoate aluatul din castron, se mai frământă putin şi se împarte în două fâşii lungi. Aceste fâşii se „împletesc” şi se pun într-o tavă de cozonac unsă cu unt sau ulei. Se mai lasă la crescut încă o oră.
Între timp se încălzeşte cuptorul la 190 de grade C. Când aluatul de pâine tradiţională rusească a crescut suficient, se unge deasupra cu un ou şi se dă la cuptor timp de 25 de minute.
Aceasta pâine tradiţională rusească se serveşte caldă.
Sursa: taste.com.au