Pâine umplută cu legume şi brânză
Pentru mic-dejun, gustare sau chiar cină, prepară această pâine umplută cu legume şi brânză. Va fi la fel de bună, atât de caldă, cât şi rece.
De ce ai nevoie pentru pâine umplută
Pentru aluat
140 g iaurt
400-500 g făină
120 ml ulei de măsline
120 g unt
60 ml apă
2 linguri oţet
2 linguri praf de copt
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură
1 vânătă
2 dovlecei
1 ceapă
1 cartof
1 ardei
4 ciuperci
1 roşie
1 căţel de usturoi
200 g brânză sărată
pătrunjel
30 ml ulei
sare
piper
Cum se prepară pâinea umplută
Pentru aluat, amesteci iaurtul cu uleiul, untul, apa, oţetul, sarea şi praful de copt şi amesteci până când se omogenizează. Încorporezi treptat făina şi frămânţi până când obţii un aluat moale, pe care-l laşi 15-20 de minute să se odihnească.
Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti vânăta, dovleceii, cartoful, tăiate cubuleţe, ceapa şi usturoiul tocate. Adaugi ciupercile tăiate sferturi şi ardeiul tocat, asezonezi cu sare şi piper şi amesteci până când legumele se înmoaie şi scade apa lăsată. Adaugi roşia descojită tocată, pătrunjelul, amesteci şi mai ţii pe foc 2-3 minute, dai deoparte şi laşi la răcorit. Adaugi brânza rasă şi amesteci.
Întinzi o foaie din aluat de aproximativ 1 cm şi jumătate grosime, pui umplutura şi rulezi. O aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi o ungi cu oul bătut. O ţii la cuptor până când se rumeneşte.