Pâine umplută cu şuncă şi brânză
Un mod bun de a începe dimineaţa este să servim o porţie de pâine umplută cu şuncă şi brânză. Recomandăm ca aceasta să fie consumată imediat după ce o scoateţi din cuptor, pentru a-şi păstra savoarea.
Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline 8 fâşii de bacon o cană şi un sfert de făină câteva foi de salată tocate o jumătate de cană de parmezan ras 2 linguri de praf de copt un sfert de linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat un sfert de cană de lapte 4 ouă
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi o tavă cu ulei şi puneţi-o deoparte. Prăjiţi baconul în tigaie, timp de 8-10 minute, până devine crocant, apoi aşezaţi-l pe şerveţele de hârtie.
Într-un bol, amestecaţi făina, salata, parmezanul, praful de copt, sarea, piperul şi baconul răcit. În alt recipient, amestecaţi laptele, ulei şi ouăle şi adăugaţi-o peste compoziţia cu făină.
Turnaţi amestecul în tavă şi lăsaţi aceasta pâine umplută cu şuncă şi brânză la cuptor 30-35 de minute, până capătă o culoare aurie.
Se lasă aceasta pâine umplută cu şuncă şi brânzăla răcit şi se taie felii.
Sursa: wholefoodsmarket.com