Pâine umplută cu şuncă şi brânză

20 februarie 2014   Altele

Un mod bun de a începe dimineaţa este să servim o porţie de pâine umplută cu şuncă şi brânză. Recomandăm ca aceasta să fie consumată imediat după ce o scoateţi din cuptor, pentru a-şi păstra savoarea.

Ingrediente:

2 linguri de ulei de măsline 8 fâşii de bacon o cană şi un sfert de făină câteva foi de salată tocate o jumătate de cană de parmezan ras 2 linguri de praf de copt un sfert de linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat un sfert de cană de lapte 4 ouă

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi o tavă cu ulei şi puneţi-o deoparte. Prăjiţi baconul în tigaie, timp de 8-10 minute, până devine crocant, apoi aşezaţi-l pe şerveţele de hârtie.

Într-un bol, amestecaţi făina, salata, parmezanul, praful de copt, sarea, piperul şi baconul răcit. În alt recipient, amestecaţi laptele, ulei şi ouăle şi adăugaţi-o peste compoziţia cu făină.

Turnaţi amestecul în tavă şi lăsaţi aceasta pâine umplută cu şuncă şi brânză la cuptor 30-35 de minute, până capătă o culoare aurie.

Se lasă aceasta pâine umplută cu şuncă şi brânzăla răcit şi se taie felii.

Paine taraneasca

Paine taraneasca

Budinca de paine

Budinca de paine

Paine cu ulei de masline

Paine cu ulei de masline

Paine cu nuci

Paine cu nuci

Paine taraneasca

Sursa: wholefoodsmarket.com

Mai multe