Pâinici cu chimen

26 decembrie 2017   Altele

Seminţele de chimen vor adăuga un gust deosebit acestei reţete gustoase de pâinici.

Ingrediente: 550 g făină 325 ml lapte 50 ml ulei 1 plic drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 2 linguri unt 1 lingură chimen

Mod de preparare - Pâinici cu chimen

Freci drojdia cu zahărul şi puţin lapte călduţ. Laşi maiaua 10 minute, apoi o pui peste făina cernută, amestecată cu sarea şi torni uleiul şi laptele  reptat. Frămânţi până când obţii un aluat moale, care nu se prinde de degete.

Îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul. Îl împarţi în bucăţi egale, pe care le rulezi sub forma unor fâşii şi le împleteşti. Aşezi pâinicile într-o tavă tapetată şi le laşi 30 de minute să crească. Le ungi cu unt topit şi le presari cu chimen. Dai tava la cuptorul încins până când se rumenesc.

Mai multe