Palmieri cu şuncă
În ultima vreme, timpul nu ne este aliat în bucătărie. Dacă vrei să prepari un aperitiv cald şi rapid, îţi oferim această reţetă.
Ingrediente
150 g şuncă afumată 100 g brânză de vaci 100 g caşcaval 1 gălbenuş 1 lingură ketchup 400 g foitaj 2 linguri pătrunjel verde tocat 1 linguriţă piper măcinat
Preparare
Tai şunca fâşii foarte subţiri, iar caşcavalul îl razi. Gălbenuşul îl baţi cu ketchupul. Presari puţină făină pe masa de lucru, întinzi aluatul de foitaj într-un dreptunghi de 20x40 cm. Ungi foaia cu pasta de gălbenuş şi de ketchup, presari brânza, şunca, caşcavalul, pătrunjelul şi piper.
Rulezi strâns marginile mari, până la mijlocul aluatului. Înfăşori în folie şi dai la rece pentru 30 de minute. Desfaci din folie şi tai felii subţiri. Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor pentru 20-25 de minute.