Pandişpan cu cireşe
Un desert care ne aduce aminte de primăvară. Dulce şi uşor de făcut...
Ingrediente:
8 ouă 400 g făină 250 g zahăr 150 ml ulei 1 borcan compot de cireşe 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare zahăr pudră
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, după care adaugi zahărul în ploaie. Într-un alt bol freci gălbenuşurile cu ulei.
Încorporezi albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând cu o spatulă de jos în sus. Adaugi făina, pe care o cerni în prealabil, praful de copt şi zahărul vanilat.
Torni jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată, pui cireşele scurse din compot, fără sâmburi, după care adaugi restul de compoziţie. Introduci tava în cuptorul încins pentru 30 de minute, la foc mic.
Decorezi prăjitura cu zahăr pudră.