Pandişpan cu dovleac şi frişcă

27 octombrie 2014   Altele

Dacă-ţi place dovleacul, poţi încerca următoarea reţetă.

Ingrediente

200 g piure de dovleac 125 g zahăr 150 g morcov ras 4 ouă 100 g stafide 100 g migdale rom 200 g făină 1 praf de copt coaja rasă de lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 250 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase şi îşi dublează volumul. Adaugi coaja de lămâie rasă şi zeama, migdalele, apoi stafidele care au stat în apă cu rom 15

minute, piureul de dovleac şi morcovul ras.

Amesteci bine, apoi adaugi „în ploaie” făina cernută cu praful de copt şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Torni compoziţia într-o formă rotundă tapetată cu folie specială pentru copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute.

Scoţi blatul din cuptor şi îl laşi să se răcească în formă. Tai blatul în două felii orizontale, adaugi frişcă între ele, îmbraci apoi prăjitura cu frişcă şi o laşi la frigider circa două ore înainte de a o servi.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe