Pandişpan de post cu nuci şi stafide
Astăzi este prima zi a Postului Crăciunului. Pentru că cel mai greu în această perioadă te-ai putea descurca cu prepararea dulciurilor, noi te ajutăm cu această reţetă de pandişpan de post cu nuci şi stafide.
1 tavă Preparare 50’ Dificultate mică
Ai nevoie de
2 căni făină
1 cană zahăr pudră
5 linguri ulei
½ cană apă minerală
½ cană suc de sfeclă roşie
1 plic praf de copt
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 praf sare
1 mână de nuci măcinate
1 mână de stafide
ulei, pentru uns tava
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt.
Separat, încorporezi uleiul cu zahărul, zahărul vanilat şi sarea, amestecând bine. Torni, în fir subţire, apa şi sucul de sfeclă şi omogenizezi. Adaugi făina în ploaie şi amesteci bine, apoi încorporezi nucile şi stafidele.
Ungi o tavă şi torni aluatul cu pandişpan de post. Dai acest pandişpan de post cu nuci şi stafide la cuptorul încins şi ţii până când pandişpanul trece testul scobitorii. Presari aceste pandispan cu nuci si stafide de post cu zahăr pudră.
Pandispan cu dovleac si frisca
Pandispan cu dovleac si frisca
sursa foto: profimedia