Pandişpan de post cu nuci şi stafide

15 noiembrie 2014   Altele

Astăzi este prima zi a Postului Crăciunului. Pentru că cel mai greu în această perioadă te-ai putea descurca cu prepararea dulciurilor, noi te ajutăm cu această reţetă de pandişpan de post cu nuci şi stafide.

1 tavă Preparare 50’ Dificultate mică

Ai nevoie de

2 căni făină

1 cană zahăr pudră

5 linguri ulei

½ cană apă minerală

½ cană suc de sfeclă roşie

1 plic praf de copt

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 praf sare

1 mână de nuci măcinate

1 mână de stafide

ulei, pentru uns tava

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt.

Separat, încorporezi uleiul cu zahărul, zahărul vanilat şi sarea, amestecând bine. Torni, în fir subţire, apa şi sucul de sfeclă şi omogenizezi. Adaugi făina în ploaie şi amesteci bine, apoi încorporezi nucile şi stafidele.

Ungi o tavă şi torni aluatul cu pandişpan de post. Dai acest pandişpan de post cu nuci şi stafide la cuptorul încins şi ţii până când pandişpanul trece testul scobitorii. Presari aceste pandispan cu nuci si stafide de post cu zahăr pudră.

pandişpan

pandispan

Pandispan cu dovleac si frisca

Pandispan cu dovleac si frisca

Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese

Prajitura de post

Prajitura de post

sursa foto: profimedia

Mai multe