Panna cotta cu ciocolată
Un desert rafinat, simplu şi repede de pregătit...panna cotta!
Ingrediente: 500 ml de frişcă lichidă 100 g zahăr 90 ml lapte 10 g gelatină 60 g ciocolată neagră esenţă de rom 2 portocale mari 1 rodie potrivită frunze de mentă sau salvie
Mod de preparare:
Pui gelatina la înmuiat în laptele rece 5 minute. Topeşti ciocolata într-un vas pe baie de aburi. La foc mic, amesteci într-o oală frişca lichidă cu zahărul. Când începe să dea în fiert torni gelatina înmuiată în lapte. Amesteci energic cu un tel, adaugi ciocolata topită şi dai de pe foc. Adaugi esenţă de rom, după gust.
Torni amestecul în pahare mici sau castronele şi laşi un pic la răcit. Ornezi panna cotta cu feliuţe de portocală, rodie şi frunzuliţe de mentă şi o serveşti după ce a stat la frigider douătrei ore.