Paprikaş de vită
O reţetă ungurească, numai bună de încercat şi savurat.
Ingrediente:
2 linguriţe de ulei 500 de grame de carne de vită tăiată bucăţele o linguriţă de sare 2 cepe tocate 4 căţei de usturoi zdrobiţi 2 ardei graşi tocaţi 3 linguri de paprika un sfert de linguriţă de piper o cană şi jumătate de supă de vită o cană şi jumătate de roşii pasate o jumătate de cană de iaurt sau smântână
Mod de preparare:
Se încinge puţin ulei într-o crăticioară. Se asezonează carnea de vită cu sare şi piper şi se pune jumătate din cantitate în oală. Se lasă circa 5 minute, amestecând frecvent. Se transferă pe o farfurie şi se procedează la fel şi cu carnea rămasă. Se pune din nou o oală pe foc şi se căleşte ceapa cu usturoiul, apoi se adaugă ardeii graşi, paprika şi piperul. Mai apoi se va turna şi supa de vită, iar apoi roşiile pasate. Se lasă la fiert, se adaugă carnea de vită, se acoperă şi se ţine pe foc circa 2 ore şi jumătate. Se va servi cu iaurt sau smântână.
Sursa: wholefoodmarket.com