Pârjoale de conopidă

1 iulie 2014   Altele

Dacă eşti adeptul bucătăriei uşoare, atunci poţi încerca o mâncare uşoare şi delicioasă cu delicata conopidă!

Dificultate mică Preparare 30' Pentru 15 pârjoale

Ingrediente

1 conopidă

2-3 felii pâine

1 legătură mărar

100 ml lapte

sare

piper

2 cepe

ulei

2 ouă

pesmet

Mod de preparare

Cureţi şi speli conopida. O rupi în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare, în care adaugi şi puţin lapte. Când e gata, scurgi şi pasezi cu furculiţa. Feliile de pâine le înmoi în lapte, le storci şi le fărâmiţezi cu mâna deasupra piureului de conopidă. Pui ceapa tăiată mărunt peste conopidă.

Adaugi ouăle bătute, verdeaţa tăiată fin şi amesteci. Pui sare şi piper după gust şi puţin pesmet, în cazul în care compoziţia e moale.

Formezi pârjoalele, le dai prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe un prosop de hârtie absorbant şi le serveşti.

Mai multe