Pârjoale de pui gratinate

20 august 2016   Altele

Telemea, caşcaval, mozzarella... orice fel de brânză ai alege, vei găsi întotdeauna şi o reţetă inedită sau populară care să-ţi stârnească pofta.

Ingrediente Pentru pârjoale 500 g carne de pui tocată 1 ceapă 2 felii pâine 2-3 căţei usturoi 1 ou 5 linguri apă sare piper 1 lingură ulei

Pentru sos

400 g iaurt

2 roşii

1 lingură făină

3 ouă

100 g brânză maturată de vacă

pătrunjel

Mod de preparare

Toci ceapa şi o amesteci cu feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse, carnea de pui, usturoiul pisat, oul, sare şi piper după gust. Formezi pârjoale cu mâna umedă şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei.

Amesteci iaurtul cu ouăle bătute şi făina, îl torni în tavă, cât să acoperi pe jumătate pârjoalele. Dai tava la cuptor aproximativ 30 de minute. O scoţi, razi brânza şi aşezi din loc în loc roşiile tăiate felii. Dai din nou tava la cuptor alte 20 de minute, până ce se gratinează. Serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat.

Mai multe