Pârjoale moldoveneşti, reţeta lui Radu Anton Roman
Sunt delicioase alături de piure de cartofi cu unt sau smântână ori preparate la cuptor în sos de roşii. Află care este reţeta lui Radu Anton Roman de pârjoale moldoveneşti.
De ce ai nevoie pentru pârjoale moldoveneşti
500 g carne tocată de viţel
500g ceafă de porc
150 ml lapte
350 g miez de pâine albă
2 cepe
mărar
pătrunjel
4 ouă
300 g unt
1 cartof
200 g pesmet sau mălai
sare
piper
Cum se prepară pârjoalele moldoveneşti
Toci carnea, înmoi pâinea în lapte şi o storci. O pui peste carne şi pui mărarul şi pătrunjelul tocat. Toci cepele şi le sotezi în unt, apoi le pui în carne. Adaugi cartoful ras, stors, ouăle, sare şi piper după gust şi 100 g unt. Amesteci până când se omogenizează. Formezi cu mâna umedă pârjoalele, le dai prin pesmet sau mălai, apoi le prăjeşti în unt pe ambele părţi.
Reţeta luată din cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, a lui Radu Anton Roman, Editura Paideia.
FOTO Shutterstock