Pască
Un desert special care va îndulci masa de Paşte. Iată cum să prepari o pască tradiţională.
Ingrediente:
Pentru aluat: 700 g făină 30 g drojdie 4 ouă 200 g zahăr 250 g lapte 1 vârf de cuţit de sare
1 kg brânză de vaci
300 g stafide
2 linguri făină
5 ouă
1 praf de sare
250 g zahăr
coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci 3 linguri de făină cu drojdia şi cu un pic din laptele călduţ. Laşi maiaua la crescut, la loc cald. Cerni făina, adaugi ouăle şi maiaua. Topeşti în laptele cald zahărul şi sarea, apoi îl torni peste făină şi frămânţi aluatul aproximativ 20 de minute, adăugând treptat untul topit. Laşi aluatul pentru pască la crescut.
Pentru umplutură, amesteci brânza scursă, cu gălbenuşurile, stafidele, zahărul, făina pusă în ploaie şi coaja rasă de lămâie. Baţi separat albuşurile o spumă tare şi le încorporezi uşor, de jos în sus în amestecul de brânză.
Întinzi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu unt, peste care torni umplutura. Din bucăţile de aluat care depăşesc marginea tăvii faci o împletitură pe care o pui pe diametrul exterior al pascăi.
Dai tava cu pască la cuptorul preîncălzit şi o laşi la copt până se rumeneşte şi trece testul scobitorii.
Prajiturele in forma de oua vopsite
Prajiturele in forma de oua vopsite
FOTO Profimedia