Pastă de chili cu usturoi
Sosuri fel de fel. Asta îşi doreşte orice gospodină să aibă în cămară. Acest sos poate fi chiar pe raftul tău.
Preparare: 1 h 45 minute Dificultate: mică
Ingrediente
5 gogoşari mari sau ardei capia
3-4 ardei chilli (sau ardei iuţi roşii)
4-5 roşii mari bine coapte
4 căţei usturoi
50 ml oţet de mere
1 lingură miere sau 2 linguri zahăr
1 lingură boabe de piper alb
sare
Preparare
Cureţi de cotoare şi seminţe gogoşarii, ardeii iuţi şi îi treci prin separator. Procedezi la fel cu roşiile, dar sucul de roşii îl fierbi separat până se îngroaşă ca o pastă.
Pasta de ardei obţinută o amesteci cu sare, după gust, cu mierea sau zahărul, oţetul, boabele de piper şi usturoiul zdrobit. Laşi să fiarbă într-o cratiţă mare, la foc potrivit, amestecând din când în când până se îngroaşă.
Adaugi pasta de roşii fiartă separat, potriveşti din nou gustul de sare şi laşi să mai fiarbă încă 10 minute, amestecând permanent pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Aşezi sosul obţinut în borcane potrivite ca mărime, le sigilezi cu capace şi le sterilizezi 30 de minute. După ce se răcesc, le depozitezi în cămară, până în momentul folosirii.
sursa foto: Shutterstock