Paste carbonara cu sparanghel
Dacă te-ai plictisit de pastele carbonara clasice îţi recomandăm această reţetă reinterpretată cu sparanghel.
Paste carbonara cu sparanghel - ingrediente necesare:
- 400 de grame de paste - 200 de grame de sparanghel - două linguri de ulei de măsline - 300 ml de lapte - 100 de grame de caşcaval - 200 de grame de şuncă - un plic pentru spaghete carbonara
Paste carbonara cu sparanghel - mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.
Între timp, ocupă-te de sparanghel, pe care trebuie să-l tai şi să îndepărtezi partea lemnoasă.
Opăreşte-l în apă cu sare, iar apoi trece-l printr-un jet de apă rece ca să-şi păstreze culoarea. Căleşte-l un pic în ulei încins.
Pune pastele scurse bine într-un bol, adaugă sosul din ouă, iar apoi adaugă sparanghelul şi câteva frunze de busuioc.
Poftă bună!