Paste cu brânză şi cârnaţi la cuptor

22 mai 2014   Altele

Nişte paste cu brânză multă şi băgate la cuptor, care sunt gata în numai câteva minute pot fi considerate un dar divin în serile când ajungi frânt acasă şi nu prea ai nimic în frigider. Sau când ai musafiri neaşteptaţi, iar peisajul din frigider e cam sumbru.

Ingrediente:

500 g cârnaţi din carne picantă 6 căţei usturoi, pisaţi un sfert linguriţă fulgi de piper roşu sare piper proaspăt măcinat 1 cutie de bulion 3 căni apă 400 g macaroane sau penne jumătate cană smântână trei sferturi cană parmezan răzuit un sfert cană busuioc tocat 1 cană mozarella răzuită

Mod de preparare:

Încinge cuptorul. Rumeneşte cârnaţii într-o tigaie pe aragaz la flacără medie, cam 4 minute, zdrobind bucăţile mai mari cu o lingură de lemn. Adaugă usturoiul şi fulgii de piper şi lasă încă un minut. Pune şi bulionul şi jumătate de linguriţă de sare. Dă focul puţin mai încet şi amestecă „blând“ timp de 8-10 minute.

Adaugă apa şi macaroanele (sau pennele) şi amestecă bine. Acoperă, dă focul mai măricel şi lasă să fiarbă, poate chiar să clocotească şi amestecă des. Nu lăsa mai mult de un sfert de oră, pentru că pastele trebuie să fie al dente.

Dă la o parte de pe foc şi încorporează smântâna, jumătate de cană de parmezan şi jumătate din cantitatea de busuioc. Gustă şi potriveşte de sare şi piper. Împrăştie mozzarella şi restul de parmezan pe deasupra şi bagă la cuptor, unde vei lăsa până când s-a topit brânza şi a căpătat o culoare arămie, iar sosul bolboroseşte. Asta ar însemna cam 10-15 minute. Presară şi restul de busuioc şi serveşte.

Sursa: tideandthyme.com

Mai multe