Paste cu carne şi sos de roşii

28 aprilie 2016   Altele

O combinaţie apetisantă de gusturi, arome şi culori este această mâncare de paste cu carne şi sos de roşii pe care ne-am gândit să o încercăm azi. Dacă îţi face şi ţie cu ochiul, poţi încerca şi tu reţeta.

Paste cu carne şi sos de roşii - Ingrediente (4 porţii)

300 g paste făinoase „urechiuşe” 400 g carne tocată 500 ml pulpă de roşii tocate 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 morcov 100 g fasole galbenă 1 ardei gras roşu 200 ml vin roşu demisec frunze de ţelină sare piper

Paste cu carne şi sos de roşii - Cum se prepară

Se toacă mărunt legumele sau după preferinţă şi se călesc în uleiul bine încins. Când se înmoaie, se adaugă carnea tocată, fasolea şi se continuă călirea, amestecând cu o lingură de lemn şi sfărâmând cocoloaşele de carne care se formează.

Se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă, la foc mic, ­până scade sosul. Se adaugă pulpa de roşii, pasta de tomate, căţeii de usturoi zdrobiţi, frunzele de ţelină tocate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă până capătă consistenţa unui sos.

Se fierb separat pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu sosul. Se lasă să fiarbă împreună 1-2 minute să se pătrundă bine pastele cu sos. Se servesc calde.

Mai multe