Paste cu carne tocată şi vin roşu

21 noiembrie 2013   Altele

Din paste poţi să faci multe preparate, dar puţină lume ştie asta. Încearcă următoarea reţetă şi te vei convinge.

Ingrediente:

300 g paste penne 500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 3 linguri ulei de măsline 300 ml pulpă de roşii 2 cepe 1 ardei gras 1 ardei iute (opţional) 1 morcov 10-15 măsline negre 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu cimbru 1 foaie de dafin frunze verzi de busuioc pentru decor sare piper

Mod de preparare:

Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras, ardeiul iute (opţional) şi se călesc în ulei până se înmoaie bine. Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea, amestecând mereu.  Se adaugă vinul, foaia de dafin, cimbru, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până scade bine. Se adaugă pulpa de roşii, măslinele şi se lasă să fiarbă în continuare până capată consistenţa unui sos. Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu sosul ragu.

Se servesc calde, decorate cu frunze verzi de busuioc. Opţional, se pot servi presărate cu parmezan ras.

Mai multe