Paste cu chiftele şi sos de roşii
Acest fel de mâncare se va transforma repede în unul din preferatele familiei. Vei auzi din ce în ce rugămintea să găteşti paste cu chiftele şi sos de roşii la cină.
De ce ai nevoie pentru paste cu chiftele şi sos de roşii
Pentru chiftele
500 g carne tocată
1 ceapă tocată
1 ou
2 căţei de usturoi pisaţi
50 g pesmet
50 g parmezan
oregano
busuioc
sare
piper
Pentru paste
1 ceapă
2 căţei de usturoi
400 g roşii tocate
200 g sos de roşii
200 g paste mici
400 ml supă de carne
100 g mozzarella
oregano
busuioc
1 lingură ulei
sare
Cum se prepară pastele cu chiftele şi sos de roşii
Amesteci toate ingredientele pentru chiftele, le dai o formă rotundă şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le dai la cuptor până când se coc.
Pentru sos, încingi uleiul, căleşti ceapa, apoi adaugi usturoiul. Pui roşiile, sucul de roşii, oregano, busuioc după gust şi sare. Laşi să fiarbă 5 minute, apoi pui pastele şi supa. Acoperi şi laşi la fiert 10 minute. Pui chiftelele şi mai ţii pe foc 5 minute. Serveşti cu mozzarella rasă pe deasupra.