Paste cu ciuperci la cuptor
Am pregătit pentru voi astăzi o reţetă simplă de paste cu ciuperci la cuptor, o reţetă foarte uşor de pregătit. Noi le zicem acestor ciuperci, urechiuşe dar, poţi folosi orice fel de ciuperci vrei la prepararea acestei reţete.
Paste cu ciuperci la cuptor - Ingrediente
200 g urechiuşe proaspete 400 g paste cu busuioc sau simple 1 lingură de unt 200 g şuncă 100 g măsline negre 100 ml ketchup 4 ouă 100 ml smântână 100 g brânză 1/2 linguriţă busuioc sare piper
Paste cu ciuperci la cuptor - Cum se prepară
Se fierb pastele al dente în apă cu puţină sare. Ciupercile se spală bine, se taie felii şi se călesc în puţin unt. Se taie şunca felii subţiri, se amestecă cu măslinele tăiate, cu ketchupul şi cu busuiocul. Se amestecă totul cu pastele scurse bine şi se toarnă compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt. Se pun peste paste ouăle bătute cu smântâna, sare şi piper, după gust. Se presară cu brânza rasă şi se introduce în cupto-rul preîncălzit pentru 45-50 de minute.