Paste cu ciuperci şi usturoi, reţeta de post

7 martie 2017   Altele

Secretul acestor paste sunt ciupercile pleurotus. La fel de gustoşi sunt şi hribii sau ghebele. Pune ceapă verde şi usturoi şi vei obţine unul dintre cele mai bune sosuri pentru paste.

De ce ai nevoie pentru paste cu sos de ciuperci şi usturoi

4 linguri ulei

3 cepe verzi

2 căţei de usturoi

500 g ciuperci

150 ml vin alb

1 linguriţă cimbru uscat

2 linguri făină

200 ml supă de legume

sare

piper

½ pachet paste

Cum se prepară pastele cu sos de ciuperci şi usturoi

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.

Toci legumele, încingi uleiul în tigaie şi căleşti ciupercile până când nu mai lasă apă. Adaugi ceapa tocată, supa, vinul, condimentezi cu sare, piper, cimbru, acoperi şi laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi făina, usturoiul pisat şi amesteci până când se îngroaşă sosul. Adaugi pastele şi amesteci. Serveşti pastele calde.

Sursa https://spoonwithme.com

https://spoonwithme.com

Mai multe