Paste cu creveţi şi sos alb
Deşi pare greu a crede, aceste paste cu creveţi şi sos alb vor fi gata în doar 30 de minute. Este reţeta pe care o vei găti cu drag atât pentru cinele în familie, cât şi pentru mesele în care ai invitaţi.
De ce ai nevoie pentru paste cu creveţi şi sos alb
Pentru paste
1 kg creveţi curăţaţi
300 g paste late
1 lingură zeamă de lămâie
2 căţei de usturoi
1 praf de sare
1 lingură ulei
Pentru sos
300 g smântână
2 linguri unt
150 g parmezan
sare
piper
Cum se prepară pastele cu creveţi şi sos alb
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Încingi uleiul şi căleşti 1-2 minute căţeii de usturoi întregi, apoi îi scoţi şi aşezi în loc creveţii. Condimentezi cu sare, piper, torni zeama de lămâie şi-i ţii pe foc, amestecând constant, până când devin uşor rozalii. Îi scoţi şi pui în locul lor untul, smântâna şi parmezanul. Amesteci până când se îngroaşă sosul, îl condimentezi cu sare şi piper, apoi adaugi creveţii şi pastele. Amesteci, mai ţii pe foc 1-2 minute şi dai deoparte.
Sursa http://chefjar.com