Paste cu dovlecei
Pastele capătă o savoare deosebită atunci când le găteşti alături de dovlecei. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi!
Ingrediente 300 g paste 200 g carne de pui tocată 2 dovlecei mici 6 roşii 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 1 cană zeamă de la paste sare piper
Mod de preparare
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le laşi la scurs şi păstrezi un sfert din cantitatea de zeamă în care au fiert. Cureţi ceapa, usturoiul şi dovleceii, îi speli şi îi tai cubuleţe. Pui roşiile în apă fiartă, le laşi câteva minute să se opărească, după care le scoţi, le îndepărtezi coaja şi le tai cubuleţe.
Într-o tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul, presari sare şi piper şi adaugi carnea tocată şi zeama de la paste. Laşi pe foc până carnea îşi schimbă culoarea şi adaugi roşiile şi dovleceii. Mai ţii pe foc câteva minute până sosul prinde gust. Adaugi pastele şi amesteci totul. Decorezi, dacă vrei, cu pătrunjel proaspăt tocat şi le serveşti calde.