Paste cu mazăre şi sos pesto
Iată o reţetă simplă, pe care cei mici o vor îndrăgi cu siguranţă, mai ales dacă le serveşti pastele în borcane mici, numai bune de luat la picnic şi de servit la mesele în aer liber. Jamie Oliver recomandă această reţetă simplă. În doar 30 de minute, aceste paste cu sos pesto vor fi gata.
Ingrediente
½ legătură busuioc verde 2 căţei de usturoi 50 g seminţe de pin 250 g mazăre proaspătă 100 g spanac baby 100 g brânză tare de capră 1 lămâie ulei 600 g paste uscate, de diverse forme 120 g pesmet
Mod de preparare
Alegi frunzele de busuioc şi le speli şi apoi descojeşti usturoiul. Prăjeşti seminţele de pin într-o tigaie uscată, până se rumenesc.
Într-un blender, amesteci mazărea, spanacul, busuiocul, 1 căţel de usturoi, seminţele de pin şi 70 de grame de brânză de capră, până obţii o pastă groasă. Storci peste ea zeama de lămâie şi pui puţin ulei, ca să nu fie prea consistentă. Dacă tot este prea groasă, adaugi un strop de apă, până ajunge la consistenţa unui iaurt.
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Le scurgi într-o sită şi apoi le răceşti sub un jet de apă rece. Pui pastele din nou în oală, adaugi sosul pesto şi amesteci bine, ca să se combine aromele.
Toci usturoiul rămas. Încingi ulei într-o tigaie, adaugi usturoiul şi pesmetul, apoi le ţii pe foc, amestecând cu o lingură de lemn, 4-5 minute, până când pesmetul este crocant şi auriu.
Pregăteşti 12 borcane mici şi curate sau alte vase şi le umpli cu pastele cu sosul pesto. Peste paste presari pesmetul prăjit şi la final, dai prin răzătoare brânza rămasă. Pui capacele şi mâncarea este gata pentru picnic.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com