Paste cu sos de brânză topită
Pastele nu sunt pe gustul oricui, dar poţi prepara cele mai bune paste cu sos de brânză topită dacă urmezi paşii recomandaţi de noi.
Ingrediente pentru paste cu sos de brânză topită
400 g paste 1 fir de praz 1 lingură ulei 150 g brânză topită 150 ml smântână 50 g caşcaval ras sau mozzarella sare piper alb
Mod de preparare pentru paste cu sos de brânză topită
Mai întâi, se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, se scurg şi se ţin la cald. Într-un vas de teflon se căleşte prazul tăiat mărunt în puţin ulei. Când s-a înmuiat, se adaugă brânza topită, amestecând continuu ca să se omogenizeze şi caşcavalul ras. Opţional, caşcavalul se poate înlocui cu mozzarella.
Când sosul s-a omogenizat, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Apoi se face focul mic, se adaugă smântâna, amestecând foarte repede ca să nu se lipească de pereţii vasului. Se ia vasul de pe foc şi se toarnă sosul peste paste. Aşa ai obţinut cele mai bune paste cu sos de brânză topită.