Paste cu sos pesto, spanac şi mazăre

22 iulie 2014   Altele

Aromele bucătăriei italieneşti se regăsesc în această reţetă care te vor delecta din prima!

Ingrediente

Pentru sosul pesto

¼ cană nuci ¼ cană muguri de pin 3 linguri usturoi tocat mărunt 5 căni frunze de busuioc proaspete 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat ¾-1 cană ulei de măsline 1 cană parmezan proaspăt ras

Pentru paste

300g paste fusilli

300g paste rigatoni

1 ½ căni sos pesto

300g spanac congelat (pe care îl decongelezi şi îl laşi la uscat)

3 linguri suc de lămâie proaspăt stors

1 cană maioneză

1 ½ -2 căni mazăre congelată ( pe care o decongelezi)

1/3 muguri de pin

¾ linguriţă sare

¾ linguriţă piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pune nucile, mugurii de pin, usturoiul într-un blender. Amestecă-le pentru 15 secunde. Adaugă frunzele de busuioc, sarea şi piperul. În timp ce blenderul procesează, toarnă uleiul de măsline. Adaugă parmezanul şi amestecă timp de 1 minut. Pune sosul pesto într-o caserolă şi toarnă puţin ulei de măsline peste pentru a forma un strat. Pune sosul la frigider.

Fierbe pastele într-o oală mare plină cu apă cu sare pentru 10-12 minute până devin al dente. Scurge pastele de apă şi lasă-le la temperatura camerei.

După ce spanacul şi mazărea au ajuns la temperatura camerei, scurge spanacul de apă. Pune într-un blender sosul pesto, spanacul şi sucul de lămâie. Amestecă-le bine. Adaugă maioneza şi amestecă. Toarnă sosul peste paste şi apoi adaugă şi parmezanul, mazărea, mugurii de pin, sarea şi piperul.

Sursa: https://thebrookcook.wordpress.com

Mai multe