Paste cu sos pesto, spanac şi mazăre
Aromele bucătăriei italieneşti se regăsesc în această reţetă care te vor delecta din prima!
Ingrediente
Pentru sosul pesto
¼ cană nuci ¼ cană muguri de pin 3 linguri usturoi tocat mărunt 5 căni frunze de busuioc proaspete 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat ¾-1 cană ulei de măsline 1 cană parmezan proaspăt ras
Pentru paste
300g paste fusilli
300g paste rigatoni
1 ½ căni sos pesto
300g spanac congelat (pe care îl decongelezi şi îl laşi la uscat)
3 linguri suc de lămâie proaspăt stors
1 cană maioneză
1 ½ -2 căni mazăre congelată ( pe care o decongelezi)
1/3 muguri de pin
¾ linguriţă sare
¾ linguriţă piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Pune nucile, mugurii de pin, usturoiul într-un blender. Amestecă-le pentru 15 secunde. Adaugă frunzele de busuioc, sarea şi piperul. În timp ce blenderul procesează, toarnă uleiul de măsline. Adaugă parmezanul şi amestecă timp de 1 minut. Pune sosul pesto într-o caserolă şi toarnă puţin ulei de măsline peste pentru a forma un strat. Pune sosul la frigider.
Fierbe pastele într-o oală mare plină cu apă cu sare pentru 10-12 minute până devin al dente. Scurge pastele de apă şi lasă-le la temperatura camerei.
După ce spanacul şi mazărea au ajuns la temperatura camerei, scurge spanacul de apă. Pune într-un blender sosul pesto, spanacul şi sucul de lămâie. Amestecă-le bine. Adaugă maioneza şi amestecă. Toarnă sosul peste paste şi apoi adaugă şi parmezanul, mazărea, mugurii de pin, sarea şi piperul.
Sursa: https://thebrookcook.wordpress.com