Paste milaneze cu ciuperci

12 aprilie 2018   Altele

Una dintre cele mai rapide şi delicioase mâncăruri sunt pastele. Iar pastele milaneze cu ciuperci sunt excepţionale, mai ales atunci când nu prea ai timp de preparat ceva mai complicat. Oricum, sunt foarte gustoase şi foarte bune, merită încercată reţeta aceasta simplă. Pastele integrale sunt foarte bune şi săţioase, iar ciupercile dau un gust delicios acestor paste milaneze.

Iată ce ai nevoie pentru Paste milaneze cu ciuperci:

- 500 de grame de paste integrale

- 400 de grame de şuncă sau jambon

- 1 cutie de ciuperci

- 400 de grame de roşii în sos (o conservă)

- 1 căpăţână de usturoi

- caşcaval

- sare

- piper

- pregano

Cum prepari Paste milaneze cu ciuperci:

Şunca se taie cuburi. Ciupercile se scurg din cutie şi se spală în jet de apă rece. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline la încins, apoi se pune şunca la rumenit. Se lasă câteva minute, timp în care se amestecă mereu, apoi se pun şi ciupercile tăiate după preferinţă. Dacă sunt deja tăiate din cutie, este perfect.

Se amestecă bine şi se mai poate adăuga şi o lingură de sos de soia, este foarte gustos, pastele vor avea o aromă deosebită. Sosul de roşii se pune într-un castron şi se mai adaugă puţină apă, dacă este necesar. Apoi, după ce s-au călit bine şunca şi ciupercile, se pune şi sosul de roşii, care ar trebui să aibă şi roşii tăiate cuburi. Dacă sunt roşii întregi, acestea se taie în cuburi mai mici.

După ce s-a adăugat şi sosul, se condimentează cu sare, piper şi oregano după gust şi se lasă la fiert cam 30 de minute sau chiar mai puţin. Oricum, sosul ar trebui să fie gros.

Într-o oală, separat, se pune apă la fiert pentru paste. Când începe să clocotească, în apă se pune un strop de ulei şi un praf de sare, apoi se pun şi pastele, care se lasă cam 7-8 minute, sau cât scrie pe ambalaj. Cine vrea, le poate lăsa mai mult, dacă îi plac mai moi. De obicei, pastele italieneşti se servesc un pic mai tari.

Înainte de a stinge focul la sos, se presară caşcaval. Se stinge focul şi se amestecă bine, caşcavalul se va topi. Se scurg pastele şi se amestecă bine cu sosul. Se servesc calde, sunt absolut delicioase! Poftă bună!

Mai multe