Paste picante cu carne de viţel

24 septembrie 2014   Altele

Ce ar fi să prepari astăzi nişte paste cu carne? Şi nu orice fel de paste, ci nişte paste „pişcătoare“.

Ingrediente

300 g paste fundiţe 400 g carne macră de viţel 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri boabe de porumb dulce 5-6 păstăi de fasole verde tije de ţelină 1 ceapă 2 linguri ulei 50 ml vin alb 1 lingură margarină 2-3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingură boia (sau curry) 2 linguri pastă de roşii 2 linguri telemea oi rasă busuioc, oregano, rozmarin sare piper boabe măcinat

Mod de preparare

Se taie carnea fâşii şi se rumeneşte în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi se scoate şi se păstrează caldă.

Se adaugă ceapa tocată

fin în uleiul rămas în cratiţă şi se căleşte până când se înmoaie. Se adaugă legumele spălate şi tăiate şi se continuă călirea, adăugând câte puţină apă caldă sau supă de carne sau de legume.

Se adaugă sare şi piper, după gust, usturoiul zdrobit, foaia de dafin şi restul condimentelor, boiaua şi pasta de roşii. După câteva clocote, se pun carnea şi vinul şi se lasă să fiarbă împreună, la foc mic, 15 minute, până când carnea este bine pătrunsă.

Între timp, se fierb pastele în apă cu sare, respectând instrucţiunile de pe pachet. Se scurg de apă, se prăjesc cu margarină şi se aşază pe un platou. Peste ele se toarnă carnea şi legumele. Se garnisesc cu telemeaua rasă şi se servesc imediat.

sursa foto: Image Food

Mai multe