Păstrăv somonat cu sos alb

24 iunie 2016   Altele

Păstrăvul somonat este un mix de două feluri de peşte foarte căutate şi apreciate în rândul celor care obişnuiesc să mănânce peşte: somon şi păstrăv. Rezultatul este un păstrăv cu carne roşie. Iar noi v-am pregătit cea mai bună reţetă de păstrăv somonat cu sos alb.

Păstrăv somonat cu sos alb - Ingrediente (4 porţii)

4 păstrăvi somonaţi potriviţi ulei oregano

Pentru sos

20 g unt

20 g făină

200 ml lapte

30 ml smântână

1 vârf cuţit piper

sare

ulei

Pentru garnitură

150 g orez cu bob lung

unt

sare

Pentru decor

4 tije de rozmarin sau tarhon

frunze de ceapă chivas

Păstrăv somonat cu sos alb - Mod de preparare

Speli orezul în 3-4 ape şi-l pui la fiert. Când este gata, îl scurgi şi-l pui într-un bol. Îl amesteci cu untul şi sarea, după gust. Acoperi vasul cu un capac.

Cureţi peştele, îl speli şi-l usuci pe şerveţele de bucătărie. Îl condimentezi pe interior cu oregano. Încingi puţin ulei într-o tigaie antiaderentă şi prăjeşti păstrăvii, pe rând, câte 5 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, îi pui pe un platou şi-i acoperi cu un capac, să nu se răcească.

Pentru sos, pui untul la topit într-o cratiţă şi adaugi făina. Căleşti la foc mediu, amestecând continuu până când compoziţia se omogenizează şi devine gălbuie. Stingi cu laptele rece şi continui să amesteci. Cand sosul clocoteşte şi începe să se îngroaşe, adaugi sare şi piper. Mai laşi să fiarbă 10 minute. Apoi adaugi smântâna şi laşi la fiert încă 5 minute. Pentru o consistenţă mai fină, trebuie să strecori sosul printr-o sită sau prin tifon.

În momentul servirii, torni câteva linguri de sos alb pe o farfurie, aşezi peştele fără piele şi adaugi două cupe de orez. Decorezi cu frunze tocate de ceapă chivas şi tije de rozmarin sau de tarhon şi serveşti peştele cald.

Mai multe