Păstrăv umplut cu legume

3 martie 2016   Altele

100 de grame de păstrăv fript acoperă 45% din necesarul zilnic de proteine pentru un adult, peste 90% din cel de vitamina B3, peste 200% din cel de vitamina B12, peste 25% din cel de vitamina D, 35% din necesarul de fosfor şi peste 20% din cel de seleniu. Îl poţi prepara la cuptor, la tigaie sau la grătar, iar păstrăvul umplut cu legume pregătit după reţeta noastră va avea un gust desăvârşit.

Păstrăv umplut cu legume - Ingrediente (2 porţii)

2 păstrăvi 4 linguri orez 2 fire ceapă verde 3 căţei usturoi 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 vârf linguriţă şofran sare piper

2 morcovi

2 rădăcini păstârnac

1 lingură ulei

1 lămâie

1 linguriţă seminţe de floarea-soarelui decojite

Păstrăv umplut cu legume - Mod de preparare

Se curăţă peştele de intestine, se spală bine şi se usucă cu prosoape absorbante. Se căleşte în două linguri de ulei, ceapa verde tocată, se adaugă orezul, o cană de apă fierbinte şi se ­lasă să fiarbă la foc mic. Când orezul ­este fiert, se adaugă şofranul şi se condimentează cu sare şi ­piper, după gust.

Se ung păstrăvii cu ulei, se presară cu sare, piper, făină şi usturoi pisat şi se umplu cu compoziţia de orez. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc la cuptor pentru 30 de minute.

Se taie legumele fâşii fine sau se rad, se pun la călit în două linguri cu ulei şi 50 ml apă. Se lasă până se ­înmoaie foarte puţin. Peştele se serveşte alături de legumele călite, felii de lămâie şi presărat cu seminţe de ­floarea-soarelui.

Mai multe