Pate de casă din ficăţei de pui şi ciuperci
Un preparat delicios, făcut în casă, pateul cu ficăţei de pui şi ciuperci este mult mai sănătos decât variantele din comerţ. Serveşte-l cu pâine crocantă, pentru o gustare săţioasă şi apetisantă.
Ingrediente
1 lingură unt 1 lingură ulei 1 ceapă, tocată mărunt 230 g ciuperci, feliate 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 linguriţă capere 350 g ficăţei de pui, spălaţi bine şi uscaţi 2 linguriţe zeamă de lămâie rozmarin, după gust 50 ml vin alb sare piper
Mod de preparare
Într-o tigaie, sotezi ciupercile şi ceapa, în untul şi uleiul încins, aproximativ 5 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi usturoiul, rozmarin şi caperele şi mai amesteci încă 1 minut. Faci loc în tigaie ficăţeilor de pui şi îi rumeneşti aproximativ 2 minute, pe fiecare parte. Torni vinul şi amesteci toate ingredientele 2 minute.
Le dai la blender până când obţii o compoziţie omogenă, ca un piure. Combini cu zeama de lămâie şi mai adaugi puţină sare şi piper, după gust. Serveşti pe pâine.
Sursa http://www.strawberryplum.com