Pate de fasole roşie cu ciuperci
Varianta de post a pateurilor din comerţ nu este cea mai sănătoasă gustare pe care o poţi alege, acestea conţinând destul de mulţi conservanţi. Încearcă o reţetă simplă, pe care o poţi pregăti chiar tu, cu fasole roşie şi ciuperci.
De ce ai nevoie pentru a pregăti pate de fasole roşie cu ciuperci
300 g fasole roşie conservă
150 g ciuperci conservă
1 ceapă
1-2 linguri ulei
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti pate de fasole roşie cu ciuperci
Scurgi bine ciupercile şi fasolea, apoi cureţi ceapa, o speli şi o tai cubuleţe. O căleşti într-o tigaie, în puţin ulei. Laşi 10 minute, sau până se rumeneşte uşor şi adaugi ciupercile. După încă 10 minute, pui fasolea şi le amesteci împreună, timp de 5 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la blender compoziţia, până devine o pastă omogenă. Laşi la frigider 15-20 de minute. Serveşti cu pâine prăjită şi salată, dacă doreşti.
Sursa http://www.theveganhousehold.com