Pate de ficat cu vin
Un aperitiv perfect pentru o cină gustoasă! Unge o felie de pâine prăjită cu puţin pate de ficat cu vin pentru a te bucura de un gust rafinat!
Ingrediente pentru pate de ficat cu vin
400 g ficăţei de pui
500 m lapte dulce
1 ceapă
1 gălbenuş de ou fiert tare
1 lingură smântână
200 g unt
1 căţel de usturoi
50 ml vin alb
sare
piper
Mod de preparare pate de ficat cu vin
Se acoperă ficăţeii cu laptele dulce amestecat cu usturoiul zdrobit. Se lasă să stea la rece 2-3 ore. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei încins până când se înmoaie.
Se adaugă ficatul bine zvântat de sosul de lapte şi se călesc împreună, la foc iute, amestecând permanent să nu se prindă de fundul vasului. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă până scade sosul.
După ce s-a răcorit, se mixează împreună cu untul tăiat bucăţele, gălbenuşul de ou şi smântâna. Se aşază într-un castron, se decorează cu felii de ridichi şi pătrunjel verde şi se ţine la rece până în momentul servirii. Se serveşte cu biscuiţi săraţi sau cu felii de pâine prăjită.