Pateuri cu carne
Înainte să te înfrupţi din felul principal, un aperitiv îţi va deschide cu siguranţă pofta de mâncare. Mai ales dacă este vorba de aceste pateuri cu carne.
De ce ai nevoie pentru pateuri cu carne
1 aluat foitaj 500 g carne curcan 1 ceapă 1 lingură smântână 2 ouă verdeaţă 1 lingură ulei sare piper
Cum se prepară pateuri cu carne
Laşi foitajul să se dezgheţe în frigider. Tai ceapa mărunt şi treci carnea de curcan prin maşina de tocat. Le căleşti cu puţin ulei şi condimente, până când scade zeama lăsată şi carnea prinde puţină culoare. Dai deoparte, adaugi un ou, verdeaţa, smântână, sare şi piper şi omogenizezi compoziţia.
Încingi cuptorul. Tai aluatul în pătrate şi pe fiecare pui câte o linguriţă din compoziţia de carne. Aduci colţurile la mijlocul pătratului, le prinzi ca să nu se dezlipească şi ungi cu ou fiecare pateu, apoi le aşezi într-o tavă tapetată şi le coci până se rumenesc, aproximativ 20-25 de minute. Le serveşti calde.