Pateuri cu ciuperci şi carne de curcan
Ideale ca şi aperitiv de Sărbători, pateurile cu ciuperci şi carne de curcan vor impresiona pe toată lumea.
Ingrediente
300 g piept de curcan, bucăţele 3 foi de aluat foitaj 2 linguri ulei 1 ceapă tocată 1 morcov, dat prin răzătoare 150 g ciuperci, tocate 50 g pătrunjel tocat 1 ou bătut sare piper
Mod de preparare – Pateuri cu ciuperci şi carne de curcan
Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Căleşti ceapa în puţin ulei aproximativ 3 minute, până se înmoaie. Adaugi morcovul, apoi amesteci cu ciupercile 3-4 minute. Combini cu bucăţelele de carne. Asezonezi cu pătrunjel, sare şi piper, după gust. Ţii carnea pe foc 5-10 minute, până se rumeneşte uşor.
Decupezi forme rotunde din aluat, de mărime potrivită. Le umpli cu 1-2 linguri din compoziţia cu carne şi ciuperci, apoi le sigilezi ca pe nişte pacheţele. Le ungi cu oul bătut şi le înţepi pe margini, din loc în loc, cu o furculiţă. Dai la cuptor 15-20 de minute. Serveşti după ce s-au răcit puţin.