Pateuri cu ciuperci şi ceapă roşie
Incredibil de uşor de preparat şi bune de să te lingi pe degete, aşa pot fi descrise aceste delicioase pateuri cu ciuperci şi ceapă roşie.
De ce ai nevoie pentru pateuri cu ciuperci şi ceapă roşie
2 linguri ulei
2 cepe roşii
200 g ciuperci
2 căţei de usturoi
1 linguriţă oţet
2 linguri muştar
50 g fulgi de ovăz
cimbru
salvie, opţional
sare
piper
1 pachet aluat foitaj
1-2 linguri lapte
Cum se prepară pateurile cu ciuperci şi ceapă roşie
Toci cepele şi le căleşti 10 minute, până se înmoaie. Toci ciupercile şi usturoiul, le pui în tigaie, împreună cu oţetul, muştarul, sare şi piper, după gust. Mai ţii puţin pe foc, apoi dai deoparte, apoi adaugi cimbrul, fulgii de ovăz şi, dacă vrei, salvie tocată.
Desfaci foile de aluat, le împarţi bucăţi şi pui umplutură. Treci aluatul peste umplutură şi lipeşti marginile cu dinţii unei furculiţe, apoi aşezi pateurile într-o tavă tapetată şi le ungi cu lapte.
Dai tava la cuptor până când se rumenesc pateurile.