Pere fierte în vin

22 februarie 2014   Altele

Din câteva pere simple se poate face un desert irezistil. Puţină îndemânare, câteva indregiente şi răsfăţul pentru această zi va fi asigurat.

Ingrediente: 2 ceşti vin roşu 1 cană zahăr pudră 2 beţe scorţişoară 1 pliculeţ vanilie 4 pere decojite 1/3 ceaşcă cascarpone (opţional) ¼ cană fulgi de migdale prăjite (opţional)

Mod de preparare:

Într-o cratiţă medie se amestecă vinul, zahărul, scorţişoara, vanilia şi două căni de apă rece. Se pun la foc mediu şi se amestecă timp de 4 minute până se dizolvă zahărul. Se adaugă perele în acest conţinut, se acoperă şi se aduce la fierbere timp de 30 de minute.

Când s-au fiert, se scot cu grijă perele într-un bol care păstrează căldura. Siropul în care au fiert acestea, se fierbe în continuare timp de 15 – 20 de minute până se îngroasă. Când este gata, se toarnă siropul rezultat peste pere şi se lasă deoparte vreo 30 de minute.

Se servesc cu mascarpone şi fulgi de midgale.

Mai multe