Perişoare cu peşte

26 septembrie 2015   Altele

dacă te-ai săturat de celebra ciorbă de perişoare, poţi prepara un alt fel de mâncare cu delicioasele guguloaie.

Ingrediente

500 g file de peşte 1 cartof fiert 1 ceapă 1 ou 3 căţei de usturoi 50 g făină 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar sare piper pesmet

4 linguri pastă de tomate

3 căţei usturoi

2 linguri ulei

4 roşii potrivite

Mod de preparare

Dai prin maşina de tocat fileul de peşte şi cartoful fiert. Tai mărunt ceapa, zdrobeşti usturoiul şi le pui peste peşte şi cartof. Adaugi oul bătut, făina, verdeaţa tocată mărunt, o lingură de pesmet şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.Modelezi chiftele rotunde, le dai prin pesmet şi le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă. Desfaci pasta de tomate cu o cană cu apă. Tai usturoiul curăţat mărunt şi-l căleşti în uleiul încins. Torni pasta dizolvată, laşi să dea un clocot, condimentezi, după gust, cu sare şi

piper.Aşezi chifteluţele într-un vas termorezistent sau o tavă mai mică. Printre ele intercalezi jumătăţi de roşii sau felii dacă sunt mai mari. Torni sosul deasupra şi le introduci în cuptorul încins pentru 20-30 de minute.

Mai multe