Perişoare în sos de roşii
Dacă ieri te-am răsfăţat cu o reţetă de pulpă de porc cu rozmarin la cuptor, astăzi avem pentru tine un alt deliciu: perişoare în sos de roşii. Cheia acestei reţete este evident sosul marinat, preparat din câteva ingrediente de bază care vor transforma meniul într-unul special.
Perişoare în sos de roşii - Ingrediente
400 g piept de curcan 2 felii de pâine albă 1/2 ceaşcă lapte 1 ceapă potrivită 3 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat 1 lingură mărar tocat 2 ouă sare piper
3 linguri ulei
400 ml suc de roşii
100 ml apă
1 lingură făină
1 lingură oţet de mere
1 linguriţă zahăr
2 foi de dafin
busuioc proaspăt
sau uscat
sare
piper
Perişoare în sos de roşii -Cum se prepară
Se toacă pieptul de curcan împreună cu ceapa şi se amestecă cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, usturoiul zdrobit, ouăle bătute ca pentru omletă, mărar, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Separat, se amestecă făina, uleiul, sucul de roşii, apa şi se pun la fiert, amestecând permanent până începe să se îngroaşe. Se adaugă foile de dafin, zahărul, oţetul, busuioc, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute. Din compoziţia de carne se formează perişoare care se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scot cu spumiera şi se introduc în sosul marinat. Se lasă să fiarbă 5-6 minute pentru a se îmbiba de gustul şi aromele sosului marinat. Perişoarele în sos de roşii se servesc calde.