Peşte cu sos de verdeţuri, la cuptor

21 iulie 2017   Altele

Prepară chiar în acest weekend o mâncare săţioasă, cu puţine calorii şi gata într-un timp scurt, peşte cu verdeţuri, la cuptor.

De ce ai nevoie pentru peşte

2 peşti evisceraţi, de mărime medie

1 căpăţână usturoi

1 lingură unt topit

rozmarin

cimbru

sare

piper

1 lămâie

ulei de măsline

Pentru sos

4 roşii uscate sau 1 roşie mare, proaspătă

măsline verzi

pătrunjel

ulei de măsline

Cum se prepară peştele cu verdeţuri

Dai drumul la cuptor. Amesteci untul cu 2 căţei de usturoi pisaţi, rozmarinul şi cimbrul tocate, sare şi piper, după gust. Ungi peştele atât la interior, cât şi la exterior cu marinada. Îl pui în tavă şi aşezi în el bucăţi de lămâie, apoi îl stropeşti cu ulei de măsline. Îl aşezi într-o tavă unsă cu ulei, împreună cu restul de căţei de usturoi şi bucăţi de lămâie şi-l ţii la cuptor 20-25 de minute.

Pentru sos, toci roşiile şi măslinele, le amesteci cu ulei de măsline şi pătrunjel tocat.

Serveşti peştele cu sos de roşii şi măsline.

Sursa https://www.savorynothings.com/

https://www.savorynothings.com/

Mai multe