Peşte cu şuncă – Reţetă rapidă
Carnea de peşte este un deliciu, mai ales când ai poftă de un preparat mai uşor, care să nu îţi îngreuneze digestia. Tocmai de aceea, îţi recomandăm o reţetă de peşte cu şuncă.
Ingrediente
1 crap 200 g şuncă presată coajă de lămâie 200 g caşcaval 4-5 felii de lămâie sare piper 2-3 linguri suc de roşii 150 ml vin alb 4-5 linguri ulei afine, opţional mărar pătrunjel
Mod de preparare
Cureţi peştele, îl tai în două, pe lung, îl sărezi, apoi îl prăjeşti puţin în ulei, cât să capete o culoare arămie. Într-o tavă, pui bucăţile de peşte, peste care aşezi fâşii de coajă de lămâie şi de şuncă presată, apoi presari caşcaval ras, sare şi piper. Bagi la cuptor 15 minute. Pregăteşti un sos din vin, suc de roşii şi uleiul rămas, după ce ai prăjit peştele, şi îl torni în tavă. Mai laşi aproximativ 10 minute şi o scoţi. Serveşti cu felii de lămâie şi cu afine după gust. Ornezi cu crenguţe de mărar şi de pătrunjel.
Peşte cu sos de roşii, vin alb şi capere
Peşte cu sos de roşii, vin alb şi capere
Supă de peşte cu găluşte, simplă şi gustoasă
Supă de peşte cu găluşte, simplă şi gustoasă