Peşte în sos de vin alb
Pentru că este o reţetă de peşte în sos de vin alb, o să vă spunem că vinul alb are un potenţial antioxidant de numai 4-6%, în timp ce cel al vinulului roşu este de 80%. De reţinut, că vinul roşu conţine şi mai mult calciu.
Peşte în sos de vin alb - Ingrediente
2 peşti (de circa 500 g fiecare) 500 ml vin alb 60 g unt 2 cepe 2 linguri făină sare piper
Peşte în sos de vin alb - Cum se prepară
Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se condimentează cu sare şi piper şi se pune într-un castron mare. Se toarnă peste el vinul alb şi se lasă la marinat
1-2 ore, în frigider. Separat, se taie ceapa rondele, se rumeneşte în unt şi apoi se scoate deoparte. Se scoate peştele de la marinat, se zvântă bine cu prosoape absorbante, se trece prin făină şi se prăjeşte, pe ambele părţi, în untul în care s-a rumenit ceapa, până capătă o culoare aurie. Peştele în sos de vin alb se serveşte cald, garnisit cu felii de lămâie, măsline şi cu roşii cherry.