Peşte în sos picant

22 august 2018   Altele

Cui nu îi place peştele la conservă, cu sos picant? Este delicios! Însă îl poţi face singur acasă, proaspăt. Unde mai pui că e super uşor de făcut şi n-ai nevoie decât de o tavă şi câteva ingrediente?

Ingrediente 1 kg peşte curăţat şi tăiat 1 legătură pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 lingură ulei 1 pahar vin alb 1 foaie de dafin sare, după gust piper, după gust 1 linguriţă zeamă de lămâie boia, după gust

Speli ţelina şi pătrunjelul, le tai mărunt şi le pui la fiert. Când s-au înmuiat, le strecori şi le pasezi. Toci ceapa şi o adaugi în piureul de legume, încorporezi uleiul şi amesteci bine. Potriveşti gustul cu sare, dafin şi cu piper. Torni vinul, adaugi boiaua şi fierbi la foc potrivit 15-20 de minute. Aşezi bucăţile de peşte şi dai la cuptor 15 minute. Dacă doreşti, serveşti peştele stropit cu zeamă de lămâie.

Mai multe