Peşte în sos picant
Cui nu îi place peştele la conservă, cu sos picant? Este delicios! Însă îl poţi face singur acasă, proaspăt. Unde mai pui că e super uşor de făcut şi n-ai nevoie decât de o tavă şi câteva ingrediente?
Ingrediente 1 kg peşte curăţat şi tăiat 1 legătură pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 lingură ulei 1 pahar vin alb 1 foaie de dafin sare, după gust piper, după gust 1 linguriţă zeamă de lămâie boia, după gust
Speli ţelina şi pătrunjelul, le tai mărunt şi le pui la fiert. Când s-au înmuiat, le strecori şi le pasezi. Toci ceapa şi o adaugi în piureul de legume, încorporezi uleiul şi amesteci bine. Potriveşti gustul cu sare, dafin şi cu piper. Torni vinul, adaugi boiaua şi fierbi la foc potrivit 15-20 de minute. Aşezi bucăţile de peşte şi dai la cuptor 15 minute. Dacă doreşti, serveşti peştele stropit cu zeamă de lămâie.