Peşte marinat cu ceapă şi morcovi

20 februarie 2014   Altele

O idee excelentă pentru un prânz delicios cu peste marinat cu ceapa si morcovi.

Ingrediente:

3 sferturi de cană de zeamă de lămâie o jumătate de căniţă de ulei o jumătate de cană de pătrunjel tocat 3 foi de dafin fărâmiţate o linguriţă de coajă de lămâie rasă o linguriţă de cimbru o linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat 4 fileuri de peşte alb o ceapă mare tocată mărunt 2 morcovi mari tăiaţi

Mod de preparare:

Amestecaţi zeama de lămâie, uleiul, pătrunjelul, foile de dafin, coaja de lămâie, cimbrul, sarea şi piperul. Adăugaţi fileurile de peşte şi lăsaţi-le la marinat pentru circa 2 ore. Încingeţi ulei într-o tigaie. Scoateţi peştele de la marinat şi puneţi-l în tigaie. În compoziţia marinată puneţi acum ceapa şi morcovii pentru 10 minute, apoi se vor căli într-o crăticioară până capătă o culoare maronie. Peste ele se va adăuga peştele marinat şi se va lăsa pe foc încă 5 minute. Se aşează legumele pe o farfurie, iar peste ele bucăţile de peşte marinat.

Peste cu ciuperci

Peste cu ciuperci

Bulete de peste

Bulete de peste

File de peste in crusta crocanta

File de peste in crusta crocanta

Sursa: wholefoodsmarket.com

Mai multe