Peşte marinat cu ceapă şi morcovi
O idee excelentă pentru un prânz delicios cu peste marinat cu ceapa si morcovi.
Ingrediente:
3 sferturi de cană de zeamă de lămâie o jumătate de căniţă de ulei o jumătate de cană de pătrunjel tocat 3 foi de dafin fărâmiţate o linguriţă de coajă de lămâie rasă o linguriţă de cimbru o linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat 4 fileuri de peşte alb o ceapă mare tocată mărunt 2 morcovi mari tăiaţi
Mod de preparare:
Amestecaţi zeama de lămâie, uleiul, pătrunjelul, foile de dafin, coaja de lămâie, cimbrul, sarea şi piperul. Adăugaţi fileurile de peşte şi lăsaţi-le la marinat pentru circa 2 ore. Încingeţi ulei într-o tigaie. Scoateţi peştele de la marinat şi puneţi-l în tigaie. În compoziţia marinată puneţi acum ceapa şi morcovii pentru 10 minute, apoi se vor căli într-o crăticioară până capătă o culoare maronie. Peste ele se va adăuga peştele marinat şi se va lăsa pe foc încă 5 minute. Se aşează legumele pe o farfurie, iar peste ele bucăţile de peşte marinat.
File de peste in crusta crocanta
File de peste in crusta crocanta
Sursa: wholefoodsmarket.com