Peşte pe grill cu muştar şi usturoi
Pentru acest fel de mâncare ai nevoie de rondele de peşte gras, cum este somonul sau crapul. Ai grijă să ungi grillul cu puţin ulei, pentru a evita ca peştele să se prindă şi astfel să se rupă în timpul preparării.
De ce ai nevoie pentru peşte pe grill
4 căţei de usturoi
1 lingură ierburi aromate, după preferinţă
1 lingură oţet
1 lingură ulei
2 linguri muştar
4 rondele de peşte
sare
piper
1 lămâie
Cum se prepară peştele pe grill
Amesteci usturoiul zdrobit cu ierburile aromate, oţetul, uleiul şi muştarul până obţii o pastă. Asezonezi peştele cu sare şi usturoi după gust, apoi ungi cu ulei grillul.
Aşezi peştele pe grill şi-l laşi 5-6 minute pe o parte, până când se pătrunde. Îl întorci şi ungi partea preparată cu pasta de usturoi. După 5 minute, întorci din nou peştele şi ungi şi cealaltă parte cu pastă de usturoi. Serveşti cu lămâie.