Piadina
...sau piada este o pâine italiană subţire (ca o lipie) care se prepară mai ales în regiunea Romagna. Se face de obicei cu făină albă, untură sau cu ulei de măsline, sare şi apă. Chef Andrei Ţandără te învaţă cum să prepari cea mai bună piadina.
Preparare 30’ 8 porţii Dificultate mică
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
20 g ulei
1 praf sare
250 ml apă
Pentru umplutură
1 mână salată verde
8 felii presciutto
2-3 bulgăraşi mozarrella
2-3 roşii tăiate feliuţe
1 praf sare
1 praf piper
3-4 frunze busuioc tăiat
Mod de preparare
Frămânţi un aluat elastic din toate ingredientele, apoi îl rupi în 8 biluţe. Întinzi fiecare biluţă cu sucitorul, într-o foaie subţire pe care o coci pe ambele părţi, într-o tigaie în care ai picurat un strop de ulei. Cu cât coca e mai bine întinsă cu atât piadinele se coc mai rapid.
Umpli fiecare piadină cu ingredientele pentru umplutură şi le îndoi. Serveşti cât sunt calde.
Dacă îţi ies mai multe lipii, le înfoliezi şi le poţi ţine la frigider 3-4 zile.