Piept de curcan cu pâine şi fistic
Aromatul fistic nu poate fi folosit doar în compoziţia prăjiturilor, ci şi a felurilor principale. Vei vedea ce gust deosebir îi dă cărnii de curcan, dacă prepari această ruladă din piept de curcan cu pâine şi fistic.
De ce ai nevoie pentru pipet de curcan cu pâine
1 piept de curcan
100 g fistic
500 g şuncă presată
1 ou
miezul de la 1 pâine
200 ml lapte
2 linguri ulei
50 g unt
100 ml apă
nucşoara
sare
piper
Cum se prepară piept de curcan cu pâine
Tai carnea astfel încât să obţii o bucată cât mai întinsă. Presari sare, piper şi fistic mărunţit. Dai deoparte 6 felii de şuncă, iar restul o treci prin maşina de tocat, împreună cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors. Amesteci compoziţia cu ou, sare, piper şi nucşoară. Pui feliile de şuncă peste pieptul de curcan, apoi întinzi compoziţia şi rulezi strâns. Legi cu aţă de bucătărie şi pui la prăjit în uleiul încins. Întorci pe toate părţile. Dai la cuptor, într-o tavă tapetată cu unt, 10 minute. Adaugi apa şi mai laşi încă 40 de minute.